1) زمانی که کار شما با کامپیوتر به اتمام می رسد ، سیستم را خاموش کنید.
اغلب افراد سیستم خود را ، حتی زمانی که کاری با آن ندارند روشن می گذارند. روشن گذاشتن کامپیوتر بدون دلیل و زمانی که شما هیچ عملیات خاصی در محیط دستکتاپ انجام نمی دهید ، مضرات زیادی از نظر سخت افزاری و نرم افزاری برای سیستم شما ایجاد می کند. زمانی که کار شما به اتمام می رسد ، سیستم را به صورت کلی خاموش کنید.
2) از کلیک های نابجا بپرهیزید!
این که هر فایلی که توسط یک وب سایت به شما پیشنهاد داده میشود ، مثلا دانلود یک بازی غیر رایگان به صورت رایگان و یا فایل هایی که از طرف افراد ناشناس به شما ایمیل میشوند را باز کنید ، دقیقا به منزله ی خوش آمد گویی به هرگونه عامل مخرب ، ویروس و بدافزار به محیط سیستم شماست.
3) از اطلاعات موجود در کامپیوتر خود بک آپ گیری کنید.
تهیه ی نسخه ی پشتیبان یا بک آپ ، یکی از مهم ترین بخش ها ، در استفاده از هر نوع وسیله نظیر موبایل و کامپیوتر می باشد.
4) از محافظ برق و یو پی اس ها (UPS) غافل نشوید!
UPS ، مخفف عبارت Uninterruptible Power Supply به معنی منبع تغذیه بدون وفقه است. در واقع این دستگاه برای بسیاری از وسایل الکتریکی کاربرد دارد و زمانی که به هر دلیلی برق محیط کار شما قطع شود ، این دستگاه جریان را نگه می دارد و از خاموش شدن ناگهانی سیستم جلوگیری می کند.
5) سعی نکنید هر مشکلی را به تنهایی حل کنید!
به عنوان یک کاربر، به مرور زمان در استفاده از کامپیوتر و نرم افزار ها، حرفه ای میشوید و می توانید مشکلات خود را به راحتی رفع کنید. حتی اگر نمی توانید مشکلات خود را به تنهایی برطرف کنید، از منابع اینترنتی موجود استفاده می کنید ؛ اما به یاد داشته باشید که شما به تنهایی ملزم به رفع هر خطایی که بر اثر بی تجربگی شما بروز می کند نیستید!
6) از نصب و آپدیت کردن نرم افزار ها بلافاصله بعد از انتشار خودداری کنید!
بعد از نصب هر نرم افزار به صورت دوره ای آپدیت هایی ارائه میشود که کاربران بدون هیچ تحقیقی نرم افزار را به روزرسانی می کنند. خیلی از کاربران نیز با انتشار اولین نسخه ی یک نرم افزار ، حتی با پرداخت هزینه ، آن را نصب می کنند و با مشکلات زیادی که اصطلاحا به آن ها باگ گفته میشود رو به رو میشوند.
7) برای کامپیوتر خود آنتی ویروس نصب کنید و سیستم خود را اسکن کنید!
برخی با بهانه هایی مشابه سیستم من با ویروس کار می کند و یا این که ویروس ها در کار من مشکلی ایجاد نمی کنند ، از سیستم آلوده به ویروس خود استفاده می کنند.
8) در انتخاب پسورد دقت کنید!
آخرین موضوعی که به آن اشاره می کنیم ، انتخاب پسورد یا کلمه عبور می باشد. این بحث شاید تکراری باشد اما بی توجهی به آن به خسارتی جدی و جبران ناپذیری را میتواند به همراه داشته باشد پس پسوردی که انتخاب می کنید، حال آن که برای فضای مجازی و شبکه هایی مثل اینستاگرام و… باشد ، و یا این که برای خود سیستم تنظیم شده باشند، باید قدرتمند باشد و از انتخاب هر نوع کلمه ی عبوری خودداری شود. برای تنظیم کردن پسورد ، از ترکیب حروف و اعداد استفاده کنید و سعی کنید تعداد کاراکتر های پسورد شما تا حد امکان بالا باشد.