مایکروسافت بالاخره پس از هفتهها گمانهزنی و شایعه، نسخه بعدی سیستم عامل محبوب خود را با نام “ویندوز ۱۱” را معرفی کرد. قیمت، ویژگیها، قابلیت گیمینگ، حداقل مشخصات سخت افزاری مورد نیاز و تاریخ عرضه آن مورد بررسی کاربران فضای مجازی است.
مایکروسافت در رویداد مجازی «What’s Next for Windows» از «نسل بعدی ویندوز» با نام ویندوز ۱۱ رونمایی کرد. پانوس پانای، مدیر کاریزماتیک بخش سختافزار سرفیس که حالا در رأس امور توسعه ویندوز نیز قرار دارد. در رویدادی متفاوت از آنچه تابهحال از ردموندیها دیده بودیم خبر از تغییرات اساسی در سیستم عامل قدیمی و محبوب مایکروسافت داد تا امیدوار باشیم ویندوز دوباره به دوران هیجانانگیز و پرشور و حال خود بازگردد.
با نگاهی به تصاویر و ویدئوهای منتشر شده از سیستم عامل Windows 11 اولین نکتهای که نظرتان را به خود جلب خواهد کرد تغییرات اساسی است که مایکروسافت در رابط کاربری ویندوز اعمال کرده است. ویندوز حالا شباهت زیادی به مک پیدا کرده و بسیاری از آیکونها از جمله دکمه استارت در وسط صفحه قرار گرفتند اما اگر از این چیدمان خوشتان نمیآید میتوانید به تنظیمات بروید و آیکونها را مانند نسخههای قبلی به سمت چپ منتقل کنید.
نام نسخه جدید ویندوز چیست؟
مایکروسافت عادت دارد اسامی کاملاً غیر منتظرهای برای محصولات خود انتخاب کند. با نگاه به تاریخچه نامگذاریهایی چون ایکس باکس سری ایکس، ویندوز لایو یا واندرایو میتوان نتیجه گرفت در اکثر مواقع ممکن است با نامی روبهرو شویم که اصلاً انتظارش را نداشتیم از این رو بسیاری از ناظران و صاحبنظران دنیای فناوری انتخاب نامهایی چون ویندوز وان، ویندوز ۳۶۵ یا حتی سان ولی (Sun Valley) برای نسخه جدید سیستم عامل مایکروسافت را چندان دور از انتظار نمیدانستند.
قابلیتهای جدید گیمینگ در ویندوز ۱۱
در جریان معرفی ویندوز ۱۱ مایکروسافت از قابلیتهای جدید این سیستم عامل برای گیمرها رونمایی کرد. از جمله این قابلیتها میتوان به DirectX 12 آلتیمیت، Direct Storage و HDR خودکار اشاره کرد. مایکروسافت اعلام کرده به بهبود تجربه گیمینگ برای کاربران ویندوز متعهد است و این تجربه در حقیقت یکی از ارکان اصلی ویندوز ۱۱ به حساب میآید که قرار است اواخر سال ۲۰۲۱ عرضه شود.
مشخصات سختافزاری ویندوز ۱۱ چیست؟
حداقل مشخصات سختافزاری سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز ۱۱ عبارت است از:
- پردازنده ۶۴ بیتی دو هستهای با فرکانس یک گیگاهرتز
- ۴ گیگابایت رم
- ۶۴ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی
- نمایشگر ۹ اینچی
- رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸
- پشتیبانی از UEFI، Secure Boot و TPM 2.0
- پشتیبانی از دایرکس ایکس ۱۲ و WWWDM 2.x
مهمترین تغییرات فهرست بالا در مقایسه با ویندوز ۱۰ عبارت ۶۴ بیتی در پردازنده مورد نیاز است. این موضوع بهمعنای حذف نسخه ۳۲ بیتی ویندوز است. البته پشتیبانی از نرمافزارهای ۳۲ بیتی همچنان ادامه خواهد داشت. نکته دیگر این فهرست نیاز به نمایشگرهای حداقل ۹ اینچی است. بدین ترتیب دیگر نمیتوان انتظار تبلت یا مینی لپتاپهای هشت اینچی با سیستم عامل ویندوز ۱۱ را داشت.
نسخه اصلی ویندوز ۱۱ در چه تاریخی عرضه میشود؟
ویندوز ۱۱ برای کاربران ویندوز ۱۰ در قالب یک آپدیت رایگان عرضه میشود. مایکروسافت اطلاعات دقیقی درباره تاریخ انتشار ویندوز ۱۱ بهاشتراک نگذاشت، اما وعده داد که کاربران ویندوز ۱۰ در تعطیلات پیشرو بهروزرسانی ویندوز ۱۱ را بهصورت رایگان دریافت خواهند کرد. انتظار میرود که اکتبر امسال (مهر-آبان) ویندوز ۱۱ بههمراه محصولات سختافزاری جدید از راه برسد.